Kurum Adı : Namık Kemal Anadolu İmam Hatip Lisesi
WEB Adresi : http://namikkemalihl.meb.k12.tr
Adres : Esenevler mahallesi Talatpaşa caddesi Akşemsettin sokak No3 Ümraniye

VİZYON
Namık Kemal İmam Hatip Lisesi’ni her zaman göreve hazır yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, ülkesine hizmet bilincine sahip öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz ile birlikte güç birliği sağlayarak; •Ülkemizi, katılımcı, duyarlı; üstünlük kullanabilen gençler yetiştiren, •Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, •Bireyselliğe değer veren, •Rekabetçi, sosyal ilişkisi güçlü, insanların erdemlerini önemseyen, •Sorunları da çözümleri de paylaşan, •Başkalarının özgürlüklerine saygılı, •Vatanını, milletini seven, •Öz değerlerine sahip çıkan öğrenciler yetiştirmektir.

MİSYON
Atatürk´ ün gençlere teslim etmiş olduğu demokrasi bayrağını gelecek nesillere taşıyan, ülkesine ve insanlığa bağlılık duygusu gelişmiş, milli değerlerine bağlı çağdaş ve laik gençler yetiştirmektir.   Bu ilkeden hareketle biz, öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerini sağlamak, onların yeteneklerini ön plana çıkarmak, bilgili, saygılı, yenilikçi, cesaretli ve öz güvenli bireyler hazırlamak ve onların 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımları kazandırmak için varız .

Öğretmen Sayısı : 101
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1395
Öğretim Şekli : Gündüz- Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : ders başlama:08:10 ders Bitiş:15:15
Derslik Sayısı : 42 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : ilçe merkezine uzaklık 3 km´dir
Ulaşım : Kadıköyden gelen 8E ve Üsküdardan gelen 11M otobüsleri okulun önünden geçmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Ümraniye Esenevler mahallesi Talatpaşa caddesinde bulunmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: